När tiden inte räcker till.

20 Okt

 

Det är mest plugga som gäller för min del just nu.
Jag och en jobbarkompis/pluggkompis ska ha in bakgrunden inför våran D-uppsats nästa vecka (magisteruppsats) och har tillbringat senaste tre dagarna till att söka vetenskapliga artiklar, skriva ut dem, läsa igenom dem (och de flesta är på engelska så klart!) och försöka sammanställa allt i text samtidigt som vi måste infoga referenser i systemet. Låter det krångligt? Det är det! Den som kom på ämnet forskning har inte gjort det enkelt 😉

Jag har också förutom den uppgiften två andra uppgifter som ska göras till nästa vecka (med vetenskapliga artiklar som styrker det jag skriver), referera m.m. och utöver det ska vi läsa på tentan som är om bara tre veckor… och det är inte bara en bok på 500 sidor som ska läsas, utan flera stycken.

Jag är glad att jag inte jobbar under tiden, jag hade ALDRIG hunnit med utan att gå in i väggen och börja leva på Losec igen.
Nu har jag jobbat ett nattpass på två månader (snart) och jag har fullt upp hela tiden.

Imorgon kväll dyker Annisen upp på tågstationen här i Skövde och stannar tills på söndag, vilket ska bli jätteskoj, för vi har inte träffats på länge och vi behöver verkligen ses face2face och babbla igenom saker och ting 🙂 Sen kommer Jasmine och möter upp oss för en fika på Rådis på fredag när hon slutar och på lördag kväll kommer Helen hit (som är hemma från Stockholm) för en tjejmyskväll på soffan med tacos och film!

Dessförinnan ska jag läsa två artiklar (på engelska så klart!) och skriva upp citat så att vi kan få in dem i våran text till arbetet, städa, träffa Anna-Karin för en kaffe imorgon och lite annat smått och gott.

Jag funderar på om jag ska vila en halvtimme för att orka köra på lite mer ikväll… undrar om det är en bra idé? =)

Varför har inte dygnet mer än 24 timmar? Om jag fick önska skulle dygnet ha åtminstone 34 timmar för att hinna allt man ska (och vill!)    :o)

Annons

6 svar till “När tiden inte räcker till.”

 1. marica 20 oktober, 2010 den 16:55 #

  Exakt samma här fast inte med D-uppsatsen då men massa uppgifter o tentor.. urk urk urk… jag vill bara gapa skrika och tycka synd om mej själv ,)
  Kramiz!!!

 2. Bunny 20 oktober, 2010 den 17:08 #

  Åh!! Ni kommer få SÅ kul!! 🙂

  Puss ❤

 3. Freedomtravel 20 oktober, 2010 den 19:31 #

  Ja, visst är det lite onödigt krångligt i forskarvärlden ibland 😉 Håller själv på och skriver på fyra såna där vetenskapliga artiklar för närvarande… och det tar lååång tid att få dem klara, submittade, reviewade och accepterade för publicering… Tååålamod 😉

 4. Garderobsgrubbel&Byråbekymmer 20 oktober, 2010 den 20:01 #

  kvällskram på dig fina du!

 5. Nadjiz 20 oktober, 2010 den 20:43 #

  Plugga på bara det lönar sej ju i slutändan =)
  Studier är ju ett heltidsjobb det vet man ju.. kram

 6. Emma 20 oktober, 2010 den 22:16 #

  Förstår att det är mycket för dig… Jag gjorde min d-uppsats i form av en artikel och därför oxå på engelska.. Faktiskt enklare eftersom man slipper översättningsjobbet.. 🙂 Men det kanske inte är ok i Umeå förstås.. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: