Tjatig gammal kärring.

1 Dec

Det här är jag. Nästan i alla fall.

Jag är nu inne på min tredje vecka med VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och befinner mig på lite olika skolor runt om i kommunen.
Idag har jag varit på Stöpenskolan med elever i 7:an, 8:an och 9:an.
De är så söta! Och tänk vad gammal man tyckte att man själv var när man gick i högstadiet? De är ju så ”små”? 🙂

Idag har jag gått igenom Hälsosamtal i årskurs 7, och också varit med och gjort hörseltester på barnskolan i Frösve.
På vägen därifrån sprang jag på ”min första svärmor”, dvs mamma till Mathias som jag var tillsammans med i gymnasiet i ett par år.
Det är kul när man springer på personer som man inte sett på många år!
När man pratar om tobak och alkohol i skolan känns det som att man ”predikar” lite, det tycker nog i alla fall eleverna verkar det som – men de får ta att jag är en ”tjatig gammal kärring”, för jag vill dem bara väl och att de ska må bra! =)

Idag skulle jag åkt hem till Sara ikväll egentligen. Men fick avboka imorse eftersom jag helt glömt bort att mamma ska ha fest hemma i huset och jag skulle sitta barnvakt åt min kära paps 😉 Hehe.
Men så ringde jag mamma när jag slutade praktiken och då hade paps fått sticka iväg och jobba så han kommer inte hit trots allt.
Så nu har jag tänt ljus överallt och jag frrrryser något fruktansvärt. Hela dagen har jag gått med dubbla strumpor och en luvtröja men jag får inte riktigt upp värmen.

Det kan bero på att det är cirka -20 grader ute och snoret i näsan fryser till is så fort man andas in 😉

Det är cirka 75 cm snö här nu tror jag. Har ni mycket snö ni också?

Kram på er och TACK för alla era söta kommentarer! Jag vet att ni är många som undrar vad jag skriver om i mina skyddade inlägg, men jag skriver skyddat för att kunna öppna upp mig lite mer, och skriva sånt som man bara vill dela med sig till sina närmaste vänner. Sånt som jag pratar om i telefonen med flera vänner men som jag inte vill dela öppet med hela världen. F’låt säger jag för det, men hoppas att ni tycker att det är skoj att kika in i bloggen ändå och läsa alla mina öppna inlägg?

5 svar till “Tjatig gammal kärring.”

 1. Bella 1 december, 2010 den 17:57 #

  ja mamma kommer ha sååå trevligt hemma hos din mamma i dag =) ja men ibland behöver man ”skydda” sina inlägg och hade ja kunnat de hade ja oxå gjort de på vissa. Kramar o pussar

 2. Sara 1 december, 2010 den 18:57 #

  Meehh… Kom hit nu då! Kram

 3. Åsa 2 december, 2010 den 09:19 #

  75 cm snö!!! wow.. vi har kanske 10 cm.. 🙂 jag tycker det är på tiden att ni i södra sverige får känna på lite kyla o massa snö 🙂 häruppe är man ganska van vid sånt är inget märkvärdigt för oss 😉

 4. Papsen 2 december, 2010 den 10:17 #

  JaDu, inte tusan fick jag lossa något av lasset jag körde till Norrköping. I morse var det minus 23 grader på Norrköpings flygplats. Jag har fått stå med motorn igång hela natten för att kunna hålla värmen i bilen.
  Nu är klockan 10:15 och har inte börjat lossa till helikoptern än. Det ser inte bra ut det här, kommer antagligen att få utstå ytterligare en natt i bilen innan jag kommer hem.

  Å andra sidan, jag står 10 m från järnvägen som går mellan Norrköping och Katrineholm, å jag har räknat till mer än 10 X2000 SOM RULLAR!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: