Jag blir så ARG!

21 Nov

Vad fan är det för sätt att skrämma slag på alla som tänkt sig att åka till Thailand och kanske inte vågar åka pga att Aftonbladet skriver saker som det HÄR?

 

Varje år åker cirka 400.000 svenskar till Thailand. Det blir på två år 800.ooo svenskar.
TRE svenskar har dött senaste två åren när de varit i Thailand pga kubmaneterna. Det ger en statistik på 3 per 800.o00. Vilket ger en procent på 0,0000375.

Men det är inte så viktigt att berätta att fler dör av att sätta något i halsen eller liknande?

Det är klart att man ska åka till Thailand. Risken för att man träffar på en kubmanet i Thailand när man  badar är i stort sett NOLL.

Jag har blivit bränd av en brännmanet när jag var i Thailand.
Jag vet fortfarande inte vad det var för någon, om det var en vanlig eller om det var tentakler från en kubmanet. Vi var i Khao Lak och det resulterade i en KRAFTIGT brännande känsla på bakbenet, fruktansvärd klåda och sveda och brännmärken av tentakler som sveps runt bakdelen av ena låren. Thailändarna kom springande från alla håll när de hörde mitt dödsvrål från stranden. De slängde på lime och en massa vinäger där jag var bränd och jag fick slänga i mig allergitabletter eftersom jag började svullna upp. Eftersom jag har mina allergier har jag också alltid min adrenalinspruta nära till hands om det skulle behövas.
Än idag ser man ärr på bakbenet om man tittar nära på mitt lår.

Risken för att det ska hända när du är i Thailand är lägre än när du sitter i din bil här hemma i Sverige eller när du är ute och går. Du har större risk för att dö om du sätter något i halsen här hemma.
Så….. ÅK till Thailand. Låt det inte hindra dig! ♥

Annons

23 svar till “Jag blir så ARG!”

 1. Bunny 21 november, 2010 den 10:54 #

  Men det är ju som vanligt, skrämselpropaganda… Dagligen i media… Har slutat läsa och lyssna…

  Kram ♥♥♥

  • Ja. Och för att lägga till så är det TVÅ som dött i Thailand på snart TRE år. Den ena var i Malaysia, vilket gör att procenten blir mycket lägre än så 😉

   • Bunny 21 november, 2010 den 18:47 #

    Lev nu lixom! Man kan dö imorgon av att korsa en gata i Sverige… Herregud, ALLT är ju farligt isf… 😕

    Kram 🙂

   • Japp. Och risken är större att dö om ett flygplan kraschar PÅ dig… än att dö av en kubmanet 😉

 2. Bella 21 november, 2010 den 12:33 #

  Jag tycker ändå det e bra att de går ut med detta, så folk ändå vet OM det.. Sen att folk kommer stanna hemma i sverige pga av detta tror jag absoilut inte.. stanna de inte hemma efter tsunamin så tror ja inte de stannar hemma nu eller.. Fy vad hemskt o bli bränd *gahh* man ser faktiskt dina brännmärken på benen.. puss

 3. Åsa 21 november, 2010 den 13:28 #

  håller me dig vännen.. har varit där massor me gånger o min mamma o styvfar oxå.. aldrig något som hänt.. typiskt media..
  krama

 4. Terése 21 november, 2010 den 13:41 #

  Ja, jag är ju en av dom som blir rädd för det här du vet… Tycker det verkar riktigt otäckt, men förstår ju att det inte är så stor risk att det ska hända just mig eller min familj. Men åker vi till Thailand får jag nog läsa på lite mer om det här. Kramar 🙂

  • Som jag skrev till Nicole här uppe – det är snart TRE år sen den första tjejen dog och den tredje dog i Malaysia (inte Thailand) vilket gör att det är TVÅ svenskar på tre år…. och det blir alltså två per 1.2 miljoner svenskar…. det är inte så mycket? )
   Klart ni ska åka till Thailand! =)
   Kramisar

 5. johanna 21 november, 2010 den 13:52 #

  Håller med Bella helt totalt….Att folk åker dit trots tsunamin gör dom ju endå, MER än förrut så en manet lär inte stoppa dom….Tycker oxå det är bra att det skriva om riskerna för det är inget resebolagen berättar om tex o att riskerna finns tycker jag endå att folk ska få veta…..

  Jag har så Så mycket negativt om Thailand men även Så mycket positivt…Alla är vi olika men som sagt, åker folk fortfarande dit trots vågen som sköljde bort så många liv så kvittar nog den lilla procenten som råkar ut för maneterna…

  Puss!

  • Jag tycker absolut att informationen ska finnas, men att SKRÄMMA folk är lite fel teknik tycker jag…. jag menar…. procentuell risk för att drabbas är ju i stort sett lika med noll…. om man inte åker till Australien då, för där är det betydligt högre risk….
   Puss

   • johanna 21 november, 2010 den 19:30 #

    Det är stor risk kring Thailand,Malaysia o där oxå…speciellt vid tidvatten….det gäller ju inte bara thailand dom skrämmer om…..det gäller ju hajar i australien osv…men du reagerar som du gör för att du gillar thailand….det kommer endå inte att påverka turismen dit så det spelar ingen rol…puss

   • Njae, jag reagerar för att jag är trött på kvällstidningarnas skrämselpropaganda och uppförstoring av allting… när det är större risk att dö av att halka på vintern här hemma än att bada i Thailand tycker jag att det är lite fel taktik. Man ska informera, inte skrämmas 😉
    Puss

 6. Helenah 21 november, 2010 den 14:33 #

  Det är ju så exploaterat pg av att ”alla” åker dit. Så jag tycker det är lite bra om det stoppar den ständiga turistvågen.

  Men tvivlar på att detta stoppar ngn.

 7. Annis2 21 november, 2010 den 15:45 #

  Tack vännen för ett bra inlägg! Kändes bra att få lite perspektiv på brännmaterna;-)

 8. Emilia 22 november, 2010 den 08:52 #

  Ja de lägger fram det så himla dumt. TVÅ döda i Thailand av maneter… och sen långt ner står det att det är två döda på typ tre år.

  Håller med dig 🙂 Åk ändå!!

  KRAM

 9. Zarah-Lou 3 januari, 2011 den 21:21 #

  Bra inlägg! Det fick mig lugn iaf! haha
  Jag tycker de där kubmaneterna verkar sjukt läbbiga, speciellt eftersom man inte ser dem!! Jag menar, en giftorm ser man ju (förhoppningsvis!) lite lättare när man är ute och går typ, hahaha!

  Skulle vara himla kul att få uppleva Thailand en dag! 🙂

  • Ja, jag förstår inte hur man kan förstora upp det så, när det handlar om så små procentantal! Grrrr! 🙂
   Jag som vill att ALLA ska få uppleva Thailand och allt som det landet har att bjussa på ju! Och det där med ormar stämmer…. och spindlar och allt annat som man SER… kubmaneterna däremot KÄNNS 😉 Fast de är inte lika vanliga som ormar 😉

 10. Maggan i Kamala 10 januari, 2011 den 15:32 #

  Blev bränd av en manet i går på Freedom Beach strax söder om Patong på Phuket. Sved till som 17 så jag förstod på en gång vad som hänt och ropade upp till närmaste person att hämta vinäger. Tack o lov var vi flera i sällskapet varvid en hade varit förståndig nog att ta med vinäger. Så på med det och den skrapa bort kvarvarande rester av tentaklerna med ett hårt plast föemål. nån gav mig också en allergitablett. Det började svullna upp röda plättar på armen där maneten sugut sig fast. Efter ca 30 minuter förstod jag att jag skulle överleva, då började svidandet avta för att nästa n fösvinna.
  I morse vakande jag av att det kliade och fläckarna hade börja svullna upp igen.Gick på apotek och fick salva och tog ny allegitablett. Men nu är min arm rödare än förut och fläckarna/prickarna flyter ihop till större fält.Kliandet tilltar också. Har inga sår, bara röda uppsvullnader.
  Vad kan det har varit för manet som brände mig tro? Såg ju inte den i vattnet. Har letat på internet och hittade då din sida.
  Vad tror du att du blev utsatt för?
  Hur länge hade du besvär?
  Kliade det mycket?

 11. Estella 25 mars, 2012 den 16:51 #

  Fast jag blev ändå lite skraj för.. jag brukade bada där Moa dog varje dag. Dessutom var det samma år och hon dog bara en vecka efter vi åkt hem.. så a…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: