Härmapor och männskor utan egen vilja.

26 Sep

Det är så skoj.
Att läsa era funderingar och reflektioner kring ämnena som jag lägger upp. Jag vet att smaken är som baken och jag tycker det är SKÖNT att alla tycker olika även om många också tycker lika.
Hur skulle världen vara om alla kände på samma sätt angående saker? Tänk om alla ville jobba med samma sak, tänk om alla hade samma intressen och mål med livet. Det hade varit ruggigt tråkigt.

Därför kommer vi nu till DAGENS ÄMNE som handlar om människor som inte har någon egen vilja utan ”följer med strömmen”. Folk som ”fogar sig” efter andra och som inte har några egna förslag om vad man ska göra.
Låt oss säga att ni har en vän som aldrig själv kommer med förslag på vad ni ska hitta på? Som hela tiden säger ”du får bestämma” eller som anpassar sig efter DIG. Kanske till och med köper samma kläder som DU för att hon inte hittar sin egen stil. Och som inte heller tillför så mycket.

Vad tycker ni om personer som inte går sin egen väg, som hela tiden anpassar sig efter andra och som aldrig vågar säga ifrån eller sätta sig upp mot något som hon/han står för?

6 svar till “Härmapor och männskor utan egen vilja.”

 1. johanna 26 september, 2010 den 18:51 #

  Du menar somn RebeckaGirl då eller ? Hhaa! Tragiskt att folk inte kan ha en egen åsikt eller tycka som dom själv vill eller ha egen fantasi, så det s =) Puss!

 2. Nathalie 26 september, 2010 den 20:39 #

  Den sidan har jag inte kollat in. Ska göra det på direkten!:)

  Ja det är svårt att bestämma sig för vad som är roligast att fota, nästan allt är ju kul!:)Älskar att föreviga ögonblick med hjälp av kameran!

  Hoppas du får en bra söndagskväll!:)

  /Nathalie

 3. Freedomtravel 26 september, 2010 den 21:40 #

  Kanske lite vanligare när man är yngre och inte riktigt hittat sig själv än och har dåligt självförtroende? Om det håller i sig när man är vuxen känns det ju lite tragiskt… Däremot kan man ju vara initiativtagande på olika områden tänker jag…

 4. Sara 27 september, 2010 den 09:23 #

  Jag gillar inte människor som inte kan stå på egna ben, bara jobbiga och det känns som om det bottnar sej i såligt självförtroende eller självkänsla.

  Kram

 5. Papsen 27 september, 2010 den 14:04 #

  Egentligen kan väl det ha en mängd olika orsaker. En är att försöka hänga med trots att denne inte har förmågan att se möjligheterna. En förklaring kan vara att man inte orkar ta konflikter men ändå vill ha den sociala tryggheten. Kan det vara så att man vill ha en diskussion men inte klarar att verbalt förklara för och nackdelar med ett förslag.
  Se bara på alla dessa människor som till sina kamrater spyr galla över andra, men då de har chansen att ställa dessa mot väggen blir det tyst. Vad beror det på? Konflikträdsla, verbal oförmåga, dåligt självförtroende, rädsla för skitprat eller vad?
  Det du skriver i påståendet gäller så många människor, det har alltid varit så och kommer så alltid att vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: