Tanter & Farbröder i trafiken?

23 Sep

Hej igen alla goa läsare!

Här kommer dagens ämne att diskutera: Tanter och farbröder i trafiken – OK eller livsfara?

Vad tycker ni om ”gubbar i keps” bakom ratten, pensionärer på söndagsutflykt?

Är de bara ivägen i vägen eller tycker ni att det är okay med ”sengångare” på vägarna? Tycker ni att man ska behöva ”ta om” körkortet när man haft det i 25-35 år eller göra något ny gräns vid 60 års ålder med reaktionsförmåga, synförmåga eller annat?

Kom igen – diskutera hej vilt 😉

16 svar till “Tanter & Farbröder i trafiken?”

 1. JessicaFK 23 september, 2010 den 18:49 #

  Jag tycker helt klart att man ska få ta om eller nått på äldre dagar.. för jag tycker helt klart det är lite otäckt när jag ser en gubbe/käring som vinglar..

  men sen finns de ju de som kör jättebra.. men de skulle ju då även klara en omtagning av körkortet.. tycker inte de behöver göra teorin.. men just körningen..

  Hoppas du mår bättre nu!
  Krams

 2. Bokmalen 23 september, 2010 den 18:53 #

  Klara man inte att hålla hastigheten tycker jag att man inte ska köra bil!!! När dom kör typ 50 på 110-väg då blir man ju ”galen”. Mest för att dom ofta är osäkra å en riktig olycksrisk där i trafiken…
  Kramen, Maria

 3. bella 23 september, 2010 den 19:50 #

  ja tycker nog faktiskt att de ska få göra om de, för e ju en fara i trafiken för gudskull¨haha.. pöss

 4. theresan 23 september, 2010 den 21:04 #

  Hej baby! Vart ställer man in så man inte måste godkänna alla kommentarer på wordpress??

 5. johanna 23 september, 2010 den 21:14 #

  Tycker typ alla över 55/60 skulle göra en synundersökning/hälsoundersökning plus en uppkörning för vissa gamlingar är fan livsfarliga! Om dom får ett förnyat körkort typ när dom är 65 för det gamla gått ut ,så är dom helst plötsligt 75 när nästa går ut och klart att dom kör…..DOm har inte samma reaktionsförmåga, lär sig inte nya regker/skyltar och kan vara riktigt usla förare! Men även många yngre folk, dom verkar ha fått sina körkort i Kellogspaketen!

 6. theresan 23 september, 2010 den 21:59 #

  Tack love! Och hur lägger man in youtube-klipp? Hittar inte motsvarande knapp som på blogg.se… och att klämma in det i html-fliken gav bara en länk….:(

 7. Anna-Karin 24 september, 2010 den 04:51 #

  Tycker att man bordegenomgå en hälso och synundersökning när man blir 65 samt en uppkörning.
  Kram

 8. Helena Larsson 24 september, 2010 den 06:03 #

  Tycker att man borde få göra någon typ av test när man passerat en viss ålder ex. 65, syn och reaktionsförmåga. Sen finns det såklart äldre som kör jättebra, de är säkert med försiktiga och laglydigae än en annan ;). Magnus 87- åriga farfar kör fortfarande bil, mer eller mindre bra. Bor i sthlm och kör bil där varje dag, ibland tar har en dagsutflykt hit och hälsar på. Då är man allt lite orolig! Han borde nog inte ha något körkort men skulle inte klara sig utan.

 9. Eimi 24 september, 2010 den 06:17 #

  Hej!
  Gå gärna in o kika på utlottningen jag har på min blogg.. 🙂
  Direkt länk: http://eimidevine.se/category/jag-ger-bort.html

  Love

 10. Åsa 24 september, 2010 den 07:44 #

  man ska ta om körkortet helt klart.. dels för att de kan ha kommit nya bestämmelser sen de tog kortet o sen för att testa reaktionsförmågan.. när de kör sakta på en 110 väg blir man ju galen…

  hoppas allt är bra me dig 🙂
  krama

 11. Bunny 24 september, 2010 den 09:10 #

  😆

  Byt bild!!

  Du kan få låna min från igår 😛

  Kram ❤

 12. Nadjiz 24 september, 2010 den 09:23 #

  Tror inte det är nån idé att man ska köra upp igen…då borde man även införskaffa körkort för alla djurägare och mammor/pappor?? För en del sköter sig ännu mer illa på dom punkterna… så som sagt… låt det vara som det alltid varit, man får ta o känna efter själv om man klarar av att köra, det finns ju folk som går på starka mediciner, och nu är det ju upp till var o en att känna efter själv.. så det bör gälla gamlingar med.. de flesta har nog sunt förnuft.

 13. Annis 24 september, 2010 den 16:45 #

  Jag tycker att efter en viss ålder så ska man göra något slags test för att se om man är körduglig eller ej. Det är ju farligt både för sig själv och andra om man inte har rätt förutsättningar för att klara av att köra! Jag har min mormor som exempel, hon är dement och i början av sjukdomen körde hon bil. Hon körde vilse, backade in i bilar, körde in i stolpar… Det är bara ren tur att det inte hände något allvarligare. Jag kom inte ihåg riktigt vad vi gjorde för att hon inte skulle ta bilen mer men jag tror vi till slut var tvugna att släppa ut luften ur däcken…

 14. Åsa 24 september, 2010 den 18:20 #

  ida fick ja bekräftat att gamlingar inte ska ha körkort.. kommer körande i en korsning o de slår precis om ti rött.. då stannar tanten halvt på övergångstället o halvt framför.. ojoj tänkte ja bara… en annan hade tryckt på gasen för o hinna över korsning.. 🙂

 15. Papsen 27 september, 2010 den 15:33 #

  Konstigt alltså. Man har som medborgare i Sverige eller som körkortsinnehavare ett krav på sig att hålla sig ajour med ändringar av lagar och förordningar. En myndighet här i Sverige ska kontrollera att detta efterföljs men… det fungerar inte så utan verkar styras av ekonomi som allt annat.
  Om polisens trafikenhet gjorde vad den skulle göra hade allt sett annorlunda ut. Denna trafikenhet struntar fullständigt i personbilstrafiken förutom att kontrollera personbilars hastighet, förares nykterhet och bilbältesanvändning. Att vissa sedan beter sig som svin och struntar helt i förordningar har tydligen ingen betydelse, inte heller att vissa är en sådan fara för sig själva och andra att de påverkar hela trafiksäkerheten.
  Gamla farbror Gustav kanske inte ens har förmågan att se sina egna begränsningar men har ändå rätt att framföra ett mordvapen i form av en personbil.

  Mitt förslag om förbättringar:
  Fas 1.
  Läkarintyg gäller 7 år och ett färskt körkort 2 år, därefter om ägaren godkänns på nytt med 100% korrekta svar på teoriprovet och godkänt framförande av aktuellt fordon träder fas 2 in.

  Fas 2. Körkortet gäller 5 år.
  Inom 5 år ska nytt teoretiskt och praktiskt test genomföras.
  Vederbörande ska klara teoriprovet till 100% och vid minsta tvivel om att kunna framföra ett fordon av innehavarens körkortsklass ska denne helt enkelt bli tvungen att lära sig, annars…
  Läkarundersökning ska gälla 10 år fram till denne är 40, sedan med 5 års intervall.

  Polisen ska prioritera trafiksäkerhet framför ekonomi och ställa samma krav på privatbilismen som den tunga trafiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: