Bloggande Funderingar

11 Maj

Jag som alltid har skrivit mycket i hela mitt liv känner att jag har tappat orden. Orden kommer inte ut ur fingrarna och jag känner att jag inte har förmågan att skriva längre?Hur kan man gå från att skriva flera sidor dagbok varje dag i flera år till att känna att man inte kan få ner orden på papper längre?

Kan det vara för att jag bär så otroligt mycket tankar och känslor inom mig som aldrig kommer ut? Som aldrig lämnar mina läppar och än mindre mina fingrar?

Ibland känner jag att jag skulle vilja skriva mer öppet och dela med mig mer. Samtidigt vet jag att det är över 4oo som läser varje dag och långt ifrån alla som någon gång ens sagt hej.
Jag har funderingar på hur jag ska göra för att kunna dela med mig av mig, Carro, utan att dela med mig till alla. Men om jag skriver skyddade inlägg riskerar jag att folk blir stötta av att jag inte delar med mig?

Hur skulle ni ha gjort?

Tar ni illa upp om jag skriver skyddade inlägg som ni inte får läsa?

När jag en gång i tiden var med på Lunarstorm skrev jag blogg nästan varje dag och många gånger skrev jag låst blogg, utvald för bara mina närmaste vänner att läsa, precis som man delar med sig av vissa saker i verkliga livet. Skulle jag vilja hoppa från en bro eller får missfall eller liknande är det ingenting som jag vill skriva öppet om även om det är min egna blogg, med tanke på att jag vet att många anonyma läser av nyfikenhet varje dag. Det är heller ingenting som jag skulle ställa mig på torget och skrika ut inför en stor folkmassa (vilket jag tycker att det kan liknas vid lite när man skriver öppen blogg?)

Många som läser väljer att inte kommentera, kanske för att det inte finns någonting att kommentera av värde? Eller varför väljer man att inte skriva något när man läser hos någon? Bara brist på ork, brist på mening eller helt enkelt för att man inte bryr sig om personen vars blogg man följer?

Själv väljer jag oftast att kommentera (med undantag för många inlägg på blogspot eller blogger eftersom kommenteringen där inne är krånglig) – inte alla inlägg, men de som jag följer på Bloglovin’ brukar jag slänga in respons på någon gång om dagen om de skrivit blogg. För att jag tycker att det är intressant. Och för att jag vill ge respons på det som personen har tagit sig tid till att skriva för att dela med sig.

Vad får DIG att kommentera inne hos någon?


Don’t Let Anyone Step On YOU!

Annons

26 svar till “Bloggande Funderingar”

 1. monica 11 maj, 2010 den 23:34 #

  Ibland blir det så att jag inte hinner skriva någon kommentar utan bara hinner läsa… Ibland känner jag att man inte har något att kommentera på. Det kommer inga ord såsom du skriver. Skriver du dagbok?? För dig själv menar jag, på riktigt i en bok? Eller skriva i worddokument som du aldrig lägger ut? De saker som jag vill skriva om som jag funderar på som jag vill hålla hemligt skriver jag på datorn i word och lägger aldrig ut. Ibland behöver man bara skriva av sig men att ingen annan läser..

 2. Therese 12 maj, 2010 den 00:21 #

  Håller med Monica ovan om att man ibland inte har tid- som läser jag på jobbet bläddrar jag oftast bara igenom vissa och läser andra (som din) men hinner inte kommentera (bland annat för att man måste fylla i alla uppgifter om och om igen på jobbdatorerna:)

  Annars vet jag inte riktigt…det är nog lite att jag tror att folk inte bryr sig så mycket om vad jag har att säga, eller att jag känner att jag helt enkelt inte har något vettigt eller givande att lägga till.

  Jag försöker bli bättre på att kommentera men ju fler bloggar jag läser desto sämre verkar jag bli. Men det betyder inte att jag inte bryr mig om det som skrivs:) (Jo, på typ sminkbloggar och sånt… det är lite som att läsa skvallertidningar..:)

  Jag har full förståelse för om man gör lösenordsskyddade inlägg. Om jag bara orkade få tummen ur och vänja mig av med blogg.se och på med wordpress så skulle jag göra det. Men jag är nog för fäst vid min hat-kärlek till blogg.se 🙂

  kramar

 3. Pernilla 12 maj, 2010 den 06:00 #

  Mycket tänkvärt, allt det du skrev!
  Så jag håller nog inte med om att du inte kan få ner det du tänker till skrift… hihihi…
  Jag håller med dig helt, visst känns det underligt att man läser någons blogg regelbundet, men ändå väljer att inte kommentera, jag tycker också att det är lite ”respektlöst” emot den personen och det den personen lägger ner i tid och känslor för att faktiskt berika andra.
  Visste inte ens att man kan göra skyddade inlägg, men visst försvinner något då, om man skriver och vet att inte andra kan ta del och kanske känna igen sig, eller må lite bättre av det man själv har skrivit.
  Svar på din fråga: Ja, visst vill man väl ändå se ut som den ålder man har uppnått!!! Jag har två tonårsdöttrar och hur konstigt skulle det inte vara om en annan hade porslinshy och hade fettsugit bort allt onödigt häng, och säkert då haft mindre storlek än tonåringarna. Man behöver få sig en tankeställare ibland, när man är missnöjd med sitt utseende/sin kropp eller bara något annat ”löjligt”.
  Det viktigaste är ju ändå att man är frisk, har vänner och familj runt om kring sig!!!
  Och ja, jag måste testa att dyka, förhoppningsvis kommer jag och sambon iväg till Egypten som är drömmen, och då kan man ju börja med att testa snorkling……
  Ha en jättebra dag!!!!! Många kramar Pernilla

 4. Emilia 12 maj, 2010 den 07:05 #

  Det är svårt det där med hur mycket man ska dela med sig i en blogg… ibland vill man bara få ur sig och få någon form av respons på det man har skrivit. Finns många anledningar till att jag inte gör detta dock, bla att jag vet att mormor, pappa o annan släkt läser…
  Jag skulle inte känna mig stött om det kommer ett lösenordskyddat inlägg, men självklart tycker jag det är intressantare att kunna läsa allt!

  Det där med varför inte folk kommenterar är ett mysterium, jag har inte lika många läsare som du men ändå. Det är de gamla trogna som alltid kommenterar (jättekul såklart) men alla dom andra då?! Ja, det har jag inget bra svar på..

  Som svar på din fråga: Nej golvet var inte särskilt dyrt 130 kr/kvm tror jag om jag inte minns fel, köpt på Ceapy! Så kul med lite förändring!!

  Kramkram på dig!

 5. Susanne 12 maj, 2010 den 07:07 #

  Nej inte en pool, men en fontän 🙂

  …även om du känner att du tappat orden så behöver du inte vara orolig, det är inte orden du tappat, det är möjligen lite lust som saknas men den kommer tillbaka, jag lovar! Kanske tack vare de fina kommentarerna som du har fått och kommer att få till det här inlägget…

  Skickar bamsekramen!

 6. Suss 12 maj, 2010 den 07:19 #

  Hej hjärtat, när jag inte kommenterar så beror det oftast på att jag läser på jobbet och inte riktigt har tiden att kommentera, även om jag tycker om att läsa allt du skriver =) Ang tanken med privata inlägg tycker jag absolut att du kan göra lösenordsskyddat, det kommer jag göra, det finns många saker man inte vill dela med sig runtomkring i cybervärlden…Det är ju trots allt din blogg och du väljer vilka du vill skall läsa. Visseligen kanske en del blir stötta men med tanke på att du har så många som läser och inte gör ifrån sig ett pip så skulle jag känna mig tryggare med lösen. Svammel svammel hihi, tänker på dig hjärtat och jag saknar dig, vi får se till att bestämma en dag som vi kan träffas from den 27/6 kan jag hela tiden =) Men kanske har svårt att åka iväg…Sköt om dig tusen kramar

 7. Åsa 12 maj, 2010 den 08:21 #

  dumt att man inte kan svara på inlägg du skriver ti mig :/ jo jag är med på lunar kan inte slita mig därifrån 🙂
  vill verkligen tatuera mig igen.. måste bara komma på vart ja ska placera dem 🙂 kramaa

 8. Sara 12 maj, 2010 den 08:22 #

  Jag tycker att man ska dela med sej av det man är bekväm med att dela med andra, oavsett om de kommenterar eller inte. Doc är det ju så att skriver man om tråkigtheter så är det då folk läser mer, det känns lite som om folk vill vill gotta sej. Om jag var du så skulle jag inte bry mej om ifall ngr inte gillar skyddade inlägg, det är för din skulle du bloggar… eller?
  Snart är det lördag och då blir det massa skoj! Glöm inte bekväma kläde roch det ni vill grilla. =)

 9. Anna-Karin 12 maj, 2010 den 08:30 #

  Tycker om bloggar med bilder i fast jag själv är dålig på det i min blogg. I bland tror jag bara att man inte har något att kommentera eller kanske man inte tar sig den minut det tar att skriva ett inlägg. Tror ändå att man bryr sig annars skulle man nog inte läsa bloggen.
  Angående att dela med sig. Det är klart det finns saker man inte vill dela med sig mer än till de aldra närmaste och som man absolut inte vill att folk man inte känner ska läsa. Dagbok är väl ett bra alternativ den har man helt för sig själv och väljer också själv om man vill dela med sig av det som står i den till någon. Din blogg är verkligen personlig och härlig att läsa
  kramisar från mig

 10. Agneta 12 maj, 2010 den 08:48 #

  Ibland behöver man inte skriva så mycket och vissa saker måste man få ha för sig själv eller? Jag tycker man mår så gott när du delar med dig av dina underbara bilder,och då behövs inte så mycket text de säger mer än tusen ord.Kram

 11. Tobias 12 maj, 2010 den 10:02 #

  Den är supergod 😀 prova!

 12. Garderobsgrubbel&Byråbekymmer 12 maj, 2010 den 10:19 #

  det är lustigt med kommentarer..liksom min blogg kan vara ”heldöd” i veckor rent kommentarsmässigt..så lägger man in en bild på en kattunge och vips 80 kommentarer..haha

 13. Emma 12 maj, 2010 den 10:54 #

  Hej vännen!

  Tycker det är jätteroligt att läsa din blogg och gör det så gott som dagligen.. Även om vi bara träffats typ en gång känns det som att jag ”känner dig”.. Försöker kommentera när jag tycker att jag har nåt ”vettigt” att säga 😉 Tycker du ska göra precis som du känner när det gäller att låsa inlägg eller inte.. Känns det inte bekvämt att skriva om något för resten av världen så gör det inte.. (D.v.s. lås inläggen).. Bloggen är väl lika mycket till för dig som för oss läsare..

  Stor kram Emma

 14. Hannah. 12 maj, 2010 den 11:04 #

  Jag har läst din blogg i ungefär.. 1 år kanske?
  Har aldrig kommenterat fören nu, känner att jag inte riktigt har något att bidra med. Men oftast så är det för att jag läser när jag kommer hem från jobbet (runt tre på natten) och innan jag börjar jobba (runt 17 på em) och då hinner/orkar jag inte kommentera.

  Annars älskar jag din blogg, den känns så jordnära och du blandar dina inlägg så himla bra. Oftast så skrivs det ju antingen bara om djur, bara om smink, bara om foto osv osv..

  Och du får ha hur många lösenordsskyddade inlägg du vill, bara jag får några inlägg tillgängliga för oss som inte känner dig ;).

  Ha en fantastisk dag!

 15. Wysteriia 12 maj, 2010 den 11:09 #

  Jag har ju låsta inlägg ibland. Tror det är max fem som faktiskt fått lösen 😛 Jag har alltid varit väldigt personlig tidigare men känner inte för att vara det på samma sätt längre riktigt.

  Det är skönt att skriva av sig och ha kontroll över vilka som faktiskt kommer kunna läsa det så helt klart ska du ha skyddade när du känner att du behöver det!

 16. Petra 12 maj, 2010 den 15:04 #

  Svår avvägning det där. Man behöver inte vara jättepersonlig i en blogg men är man det tycker jag bättre om bloggar där man har helt tillträde i bloggen (om än skyddad) än när det dyker upp hemliga inlägg. Då kan jag tappa sugen även om jag kan förstå att man inte vill vara öppen om allt.

  kram

 17. Art By Tina 12 maj, 2010 den 15:51 #

  Joho klar dom blir sketna – men det är ju meningen. Det ska ju synas att man använder dom! Det är bara snobbiga hiphopare som struttar runt i skinande vita skor. Funderar till och med på om dom ska få bli årets festivalskor – och då är dom nog oigenkännliga efteråt.

 18. Wysteriia 12 maj, 2010 den 16:25 #

  Svar: Ja klänningen blev verkligen tokful!

 19. Bokmalen 12 maj, 2010 den 16:50 #

  Jag försöker leva efter ”behandla andra som du vill bli behandlad själv” och det har följt med även till bloggvärlden. 😉 Så att om jag vill att andra ska kommentera inne hos mig så kommenterar jag hos andra oxå. Fast jag har märkt att jag inte kommenterar i lika stor utsträckning numera, har lixom inte tid… Håller med dig om blogspot å blogger att det kan va krångligt hos dom.
  Är lite sugen på att byta till WordPress för jag är mäkta less på blogg.se men det verkar vara svårt att få ”ändan ur”…
  Lösenordsskyddade inlägg har jag inget emot. Jag respekterar att man kan vilja va privat i bloggen. Kommer från en som ÄR väldigt privat. 😉
  Har jag sagt att jag älskar dina bilder!??? Helt underbara!!
  Kramen, Maria

 20. Annis 12 maj, 2010 den 18:13 #

  Hjärtat! Jag vet att jag inte kommenterar så ofta härinne men det är nog för att vi pratar så gott som varje dag 🙂 Jag ska skärpa mig å bli bättre! Om du vill skriva skyddade inlägg så är det du som bestämmer det, inte dina bloggläsare 🙂 Du bestämmer själv hur mycket å vad du vill dela med dig av, tar någon illa vid sig så är det deras bekymmer å inte ditt. Det är iallafall min åsikt 🙂 Pusspuss ❤

 21. Wysteriia 12 maj, 2010 den 19:39 #

  O jag som tkr mina är stora 😉 Vad fan har du..? G?? 😉 hihi!

 22. Helenah 12 maj, 2010 den 21:22 #

  Jag har ofta runt 60 blogginlägg att läsa så jag orkar/hinner inte alltid kommentera om jag inte känner att det är föör mkt känslor och tankar i ett inlägg hos någon jag är vän med.

  Lås dina inlägg om du känner för det, det är ju din blogg. Jag är också sämre på att skriva än jag var förr om åren..känner igen det. Synd, det är ju som terapi.

  kram!

 23. Rebecka i GBG 12 maj, 2010 den 22:52 #

  Detta är ju DIN blogg, och du skriver det du vill. Vi är glada för att vi får en inblick i ditt liv!
  Självklart är det okej med lösenordsskyddade inlägg. ´
  Alla behöver inte veta allt 😉

  kramis

 24. Anna 13 maj, 2010 den 08:35 #

  Klart du ska skriva skyddat när du känner för det, alla har ju delar de inte vill dela med sig av till hela världen 🙂 Själv sparar jag på väldigt mycket som inte åker ut i bloggen.

  Jo, det har gått bra på sjukhuset kommer nog komma ett litet ”gnälligt” inlägg i framtiden när jag orkar över nedskärningarna i vården. Hade jag haft energi hade jag klagat på sjukhuset men det får vänta tills jag är på benen igen.

  Hoppas du har det fint, kram.

 25. sissiliten 14 maj, 2010 den 08:19 #

  Hej vännen.

  Du vet att jag älkar din blogg. Jag läer den å gott om varje dag men man gör det liksom i förbifarten. Jag föröker kommentera så mycke jag kan.
  jälv har jag lagt ner det där med att bry mej hur många kommentarer jag får. Nu har bloggandet legat nere lite men när jag bloggar har jag drygt 100 läsare per dag o har jag tur har jag 3 kommentarer. Du är å söt o go om kommenterar å jag föröker å gott jag kan. Men jag håller med om någon ivan sa. Hade inte folk varit intreserade så hade dom ju inte läst. Visst är kommentarer roliga att få men man ska inte räkna med att få dom:-D

  Pöss pöss

Trackbacks/Pingbacks

 1. Neonatologi – Vad är det? | Just Another Crazy Blonde – With Just Another Stupid Blog - 31 januari, 2011

  […] ALLA för era ärliga och härliga reflektioner kring kommentarer och bloggning! Riktigt kul att läsa hur ni tycker och tänker om funderingarna jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: