Förresten…

13 Feb

Det är dags för mig att krypa ner i sängen och snarka bort några timmar. Jag är hur trött som helst och jag fryser. Och jag har frusit inatt på jobbet även fast jag haft både blå byxor, klänning OCH kofta. Det är inte likt mig.
Vid 05-tiden åkte jag troligtvis också på ett rejält blodtrycksfall och höll på att dimpa i backen. Kritvit i ansiktet, blöt av kallsvett och brus i öronen. Inte så konstigt kanske med tanke på att mitt normala blodtryck är rätt lågt.

Jag jobbar inatt igen och sen har jag söndagseftermiddagen ledig (när jag har vaknat) och måndag (förutom möte på jobbet). Annars är det bara 2 helt lediga dagar kvar innan jag åker och jag börjar bli lite stressad över allt jag ska fixa. Jag brukar tänka att det löser sig och jag har ju gjort det här några år på raken nu så jag har blivit rutinerad på att packa och ta med mig det som är viktigast. Pass, pengar och photo-prylarna. Eller hur var det nu? 🙂

Ska NI hitta på något skoj i helgen? Jag vet att vissa av er är ute på resande fot och andra är hemma och väntar på att bäbis ska kika ut. Och vissa andra är sjukskrivna och en del är helt enkelt lediga för att det är helg. Sånt förekommer ju inte inom sjukvården. Helg och kvällar och nätter och jul, påsk och midsommar. Jobb och jobb och jobb 🙂

Förresten. Vad är det för hetsjakt och mediahysteri på att skriva om läkare och sjukhus som gjort fel här i Sverige?
Nu igen. Jag trodde att det här var lagt bakom oss nu. Att man ska inse att det är läkarbrist och vårdpersonalbrist i Sverige samtidigt som det är nedskärningar och sparbetingande inom hela Sverige, vilket leder till högre arbetsbelastning för de som redan jobbar. Vilket leder till stress, press och övertid. Och människor är inga robotar. Vore det kanske bättre med robotar till vårdpersonal?
Och så vill regeringen och svenska folket ha bättre sjukvård? Vem vill INTE det? Jag är glad att vi har sjukvård i Sverige som vi slipper att betala multum för själva (som t.ex i USA). Hade det varit privatiserat hade jag varit ruinerad vid det här laget med alla mina tripper och turer till akuten och sjukhuset.
Jag har skrivit ett inlägg om det här tidigare, som är rätt debatterat. Ni kan läsa det HÄR.

Ha en toppenfin dag alla ni som läser!
(Och alla ni som fortfarande alltid är anonyma och inte tror att jag ser att ni läser… Datorer har en IP-adress… som en brevlåda ungefär…)

Annons

9 svar till “Förresten…”

 1. Sara 13 februari, 2010 den 10:03 #

  Det låter toppen, vaknade med ont i halsen igår och det är inte bättre idag, så om jag inte är megasjuk på måndag så kommer jag gärna ner! =)
  Kram

 2. misstigerchic 13 februari, 2010 den 10:54 #

  Det är ju faktiskt inte så svårt att packa gumman,du vet ju vad du ska ha med dig så det är bara att ta väskan o packa ner det =)

  Att det skrivs om sjukhusens brister/misstag är bra för det är sånt som inte får hända i dagens sjukvård…det handlar inte om en hetsjakt på sjukhusen i sig utan dte handlar om att politikerna måste få upp ögonen för vad som händer i landet då dom tar sia drastiska beslut om nedskäringar o sv =/

  Och ja,vi är lyckligt lottade som inte betalar några megasummor för vår sjukvård och skulle de var som i USA så ja,det finns många där ute som skulle ha det riktigt illa då….men ja,så länge det är ”gratis” sjukvård så får vi väl vad vi betalar för antar jag =/ Tråkigt men sant,inget förändras för att vi säger nåt utan dte är dom nissarna som kallar sig politiker som har makten där=(

  Puss puss

  Oliwer mår bättre idag och har to m ätit så vi ska ut o få lite frisk luft sen….

 3. Alexandraida 13 februari, 2010 den 14:25 #

  Ja här ligger man med fötterna i högläge med datorn i knäet.
  Känner mig riktigt lat =S
  Dock sa Doktorn till mig VILA VILA och ta igen dig.
  Det har jag väldigt svårt att göra =S
  Packa Pack Pack måste du ha i huvudet nu =)
  Kommer sakna din blogg SÅ mkt.
  Ha en go lördag.
  Kram

 4. Millah 13 februari, 2010 den 17:48 #

  Tack 🙂 Det är det som är det fina att man int ens ser att de är fusk 🙂 kramar

 5. Parisa ♥ 13 februari, 2010 den 18:00 #

  snälla ställ jättemånga frågor till min frågestund, så blir jag as glad, puss puss <33

 6. Linda 13 februari, 2010 den 18:50 #

  Ah gud vilket maffigt kort!!

 7. Wysteriia 13 februari, 2010 den 19:34 #

  Vilken cool bild 🙂

  Och du bor ju gaaaaaanska nära göteborg ändå?!?! 😉 haha.

 8. Susanne 14 februari, 2010 den 11:34 #

  Nä jag tycker inte du ska läsa om Photoshop på semestern… det du möjligen kan läsa är nån chicklit-lättviktare 😀

  Ha en bra söndag, kram!
  Susanne

 9. Katarina 14 februari, 2010 den 19:14 #

  Cool bild =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: