Inte alltför upplyftande.

4 Nov

Vi hade möten på jobbet igår, vi avslutade med ”Fackligt Möte” där vi får reda på hur situationen kommer att se ut framöver med alla nedskärningar. Inte alltför upplyftande.

De hotar redan med att frysa våran utlovade löneförhöjning (som jag skrev i inlägget under det här). Nu har de också sagt upp flexavtal och andra avtal – vilket innebär att vi snart bli utan flexramar, vi får ingen nattkvotering och vi kanske måste byta tillbaka till fast schema. Inte bara det. Det är en hel hög med frustration som växer bland vårdpersonalen nu.

Underbart gjort av regeringen. De propagerar årligen för bättre vård och ändå gör de den bara sämre och sämre genom att sänka förutsättningarna. Sparka alla vikarier – inför anställningsstopp och slit ut personalen som finns. Jättebra i influensatider och över huvud taget. Och inte nog med det – nu försöker de göra personalen förbannade också – det är verkligen en jättebra taktik 😉 *ironisk*

Det är tur att de flesta inom vården (som jag) älskar att göra det vi håller på med. Annars hade det nog inte funnits så mycket vårdpersonal kvar.
Vi ska väl vara glada att vi HAR läkare och vårdpersonal i Sverige. Tänk så många som inte ens har en chans utomlands att få träffa läkare… Det är något som man inte tänker på. Vi kanske borde avskaffa hela sjukvården om den är så hemsk? Eller införa privat vård som i USA så att bara folk med pengar och bra försäkringar kan få vård och slipper köa?

Ja, jag är ironisk…. 🙂

Annons

8 svar till “Inte alltför upplyftande.”

 1. Tobias 4 november, 2009 den 13:37 #

  Jag bor i Tyresö 😀 var bor du själv? 😉

 2. Alexandraida 4 november, 2009 den 14:04 #

  Jag jobbar oxå inom vården och det är mitt liv
  skulle nog inte vilja göra något annat.
  Den glädjen man får av de gamla som man kommer till
  gör en varm i hjärtat.
  Att vissa sitter ensam en stor del av tiden gör en ledsen.
  Önskar att regeringen kunde öppna ögonen mer för all vård personal som finns..
  Vad vore Sverige utan vården??
  Kram

 3. Petra 4 november, 2009 den 14:45 #

  Sånt är så himla tråkigt! Besparingar överallt 😦
  Vi har också indragen bonus och lönefrys. Men vi räddar inte heller liv om dagarna.

  kram

 4. Wysteriia 4 november, 2009 den 14:47 #

  Usch..jag är faktiskt glad att jag inte jobbar inom vården 😦 Tycker det är helt sjukt vad dem skär ner o håller på typ hela tiden..

 5. Sara 4 november, 2009 den 14:51 #

  Som jag sa igår, det är skrämmande vart det här landet är på väg!!!!!!!

 6. Anna 4 november, 2009 den 16:45 #

  Ja, tänkt om det skulle bli som i USA *ryser*.

 7. Anna-Karin 4 november, 2009 den 21:05 #

  Ja jag har hört en del men vet inte vad som kommer gälla!
  Får vi ingen flex alls? Det var ju tal om 20 tim plus och tio minus ett tag!Natt kvoteringen det går ut snart va? Fasta scheman ja vad ska man säga…
  Synd att jag missade mötet..
  kram

 8. johanna 4 november, 2009 den 22:53 #

  heej! tycker det är helt sjukt att dem får göra sådana här nedragningar m,m inom hela sjukvården. ”Tyvärr” är det ju tack vare att alla inom vården älskar sitt jobb och personalen stannar kvar och alla avtal, neddragningar m.m går igenom. HUr skall all eller den få personal som blir kvar orka, bara för att det är kris i landet blir folk inte mindre sjuka snarare tvärtom.

  Har inte märkt något på vårat jobb ännu, fick precis tillsvidareanställning, men vi är privatägda. Sen är det klart att dem inte tar in någon extra personal trots massvaccinering och årlig influensa vacc, detta skall ordinare personal klara av samtidigt som den ordinare verksamheten skall fungera..vilket inte är optimalt! Sen hyr dem in extra läkare..helt sjukt! MAsssa kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: