Nära-döden-upplevelse.

20 Jul

Jag fick mig en riktig nära-döden-upplevelse imorse på väg hem från jobbet runt 7.30.

På vägen från jobbet in mot ”centrum” är det en 70-väg och jag kör så klart alltid i 70 på den vägen. Lite längre framför mig har jag en bil som ska svänga höger vid en T-korsning (bil 1)  och det kommer en bil  på den vägen som ska svänga ut på huvudleden som vi åker på (bil 2).

Pang Boom?

Det som händer är att bilen som ska svänga ut på vägen och korsa min körbana inte verkar se att jag kommer körandes i 70 km/h? Hur kan man INTE se en metallicblå bil? Det var inte ens någon sol ute som bländade? Bilen framför mig svänger och den andra bilen kör ut på min körbana och tvärnitar. Själv hinner jag knappt uppfatta vad som händer. Självklart tror jag att bilen ska stanna och vänta tills jag kört förbi. Jag förstod inte förrän jag just passerade och inser att hon stannat bara några mm ifrån min bil och förskräckt tittar på mig. Då slog det mig – ”Hon kan inte ha sett mig!?”…

Brrrr. Skärrad. Tänk vad som kunde ha hänt – rammad i 70 km/h. Jag undrar vad som hade varit kvar av min bil och mig då. Troligtvis voltat rätt bra.

Det som är mest skrämmande är att man alltid vet sin egen kapacitet och hur man själv kör – men man har ingen aning om hur alla andra bilister kör ute i trafiken. Det kan vara påverkade förare, alldeles för gamla förare, fulla förare eller förare som blir distraherade av något annat. Alla kan bidra till att man råkar illa ut i trafiken – hur bra man än kör själv. Det är lika skrämmande varje gång.

Var alerta, kör inte om ni druckit, kör inte om ni känner att ögonlocken håller på att trilla ihop – kör inte om ni är för gamla och ser dåligt och var uppmärksamma. Om inte för er egen skull – så för alla andras i trafiken.

Annons

8 svar till “Nära-döden-upplevelse.”

 1. misstigerchic 20 juli, 2009 den 15:50 #

  Jag blev så rädd av ditt sms i morse hjärtat=( Dock var jag så trött så jag knappt såg tangenterna på mobilen så jag ej kunde svara,förlåt!

  INGENTING får hända dig,NÅNSIN! Never !! Ever !!

  Fy,vid sånna tillfällen så hinner man tänka tusen saker eller hur ? Var rädd om dig,du är värdefull! Puss

  • CarroBarro 20 juli, 2009 den 15:56 #

   Det är ingen fara gumman… men usch vad skärrad jag var – det var riktigt nära. Och man hinner tänka 1ooo tankar på den korta stunden som det händer… Och man tänker på vad som kunde hänt. Men nu hände ingenting mer än ren skräck och så får man släppa det, man kan inte gå runt och vara rädd hela tiden 🙂
   Jag saknar dig hjärtat! Du är värdefull för mig! Puss och kram

 2. Sissi 20 juli, 2009 den 16:55 #

  Menne hur kan det finnas någon som inte ser kerstin??? 😮

  Nej men skämt o sido. Jag har varit med om det ocå. Fy fan, man klarar nästan inte köra vidare efter det. Benen skakar o tankarna anurrar. jag VET att det finns många idioter. Jag kör ju ca 350 mil i månaden så jag ser alla rötägg på vägarna.
  Man blir så förbannad!!

 3. Sofia/Jozie 20 juli, 2009 den 22:00 #

  Usch och fy så läskigt!!

  Jag hade kunnat frontalkrocka i 130km i timmen på väg mot Gräsö en gång… Fick möte i en kurva, av en bil som höll på att köra om totalt utan sikt!! Det blev till att kasta sig på bromsen och svänga så långt mot högerkanten jag kunde… fy sjutton! Nog för att jag körde för fort… men man räknar ju inte med att få möte i egen körbana i en kurva…

  HIMSKANS tur att det inte hände något med dig gumman!

  Kram, Sofia

  • CarroBarro 20 juli, 2009 den 22:42 #

   Åh fy sjutton! Ja, man kan inte räkna med alla andra i trafiken. Pappa mötte en kvinna på motorvägen – som körde i motsatt riktning – på fel sida om vajer-räckena… han körde dock en lastbil som väger X antal ton… men ändå! *brrr*
   Stor kram!!

 4. Petra 21 juli, 2009 den 23:56 #

  Usch sånt där är helläskigt! Man undrar ibland om folk sover och kör bil samtidigt? Gud vilken tur att det gick bra ändå. En del borde inte ha körkort helt enkelt. Det är så många som gör idiotsaker som farliga omkörningar, utkörningar från påfarter mm. Förstår att du blev skärrad.

  puss på dig

  • CarroBarro 22 juli, 2009 den 13:30 #

   Ja, ibland undrar man om folk borde kolla synen oftare – eller om de verkligen är vakna. Ruggigt! *brrrr* 😦

 5. Helenah 24 juli, 2009 den 02:03 #

  😦 har också varit med om liknande, så läskigt..men du har änglavakt av flera änglar gumman! Å det är vi glada över!!!<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: