Just another crazy blonde, just feeling a little bit better.

17 Jun

 

Att inte kunna jobba för att jag är förkyld gör mig rastlös. 

Jag klarar inte av att vara ledig en längre stund, jag måste ha något att göra, att sysselsätta mig med, känna att jag gör något ”viktigt” – inte som att skura golven hemma varje dag, utan känna att man gör någonting som är del i något ”större”.
Jag känner mig lite bättre idag, men jag är fortfarande snörvlig, mer än igår. Dock har jag mindre ont i halsen vilket är ett bra tecken. Jag fick svaren från Vårdcentralen idag på min odling, för första gången på ett par år så är det inte någon bakterie som spökar, utan ett ”vanligt” virus. Dock vet jag inte riktigt vilket som är värst, eftersom jag inte kan äta någon kuckelimuckmedicin för att bli bättre när det är ett virus. Jag får helt enkelt bara hålla tummen på att jag mår bättre och bättre för varje dag som går.

Jag måste bara få lägga in ett superfint kort på min kompis syster som jag fotade i söndags. Så vacker. Och man drömmer sig tillbaka till sin egen studentbal. 11 år sen nu. Vi börjar bli gamla *blink*
Studentbal Johanna 2oo9

Jobbet ringde imorse och frågade om jag kunde komma in på Midsommarafton och jobba extra på dagen. Visst. Jag är ändå hemma i stan och så länge jag har kvällen ledig tillsammans med Annisen som är nere över hela helgen, och Helen som också kommer ”hem” till Skövde. Sen ringde ”andra” chefen på avdelningen mittemot och sa att inte ”min” avdelning behöver mig på fredag pga omplaceringar, men att de gärna vill låna mig om jag inte har något emot det, och det har jag ju inte, jag har varit där inne och jobbat titt som tätt, så jag kan rutinerna rätt bra (även om det är olika patienter varje dag, men man lär sig alltid något nytt och det är kul!).
Fast sen kan det vara skönt att vara ledig lite på någon ”stor” helg. Jag har jobbat hela julen, nyår, påsken, valborg, första maj och nationaldagen. Och så kanske Midsommar nu. Kanske kan vara ledig lite i jul?

Jag gick upp tidigt imorse för att tvätta och fixa. Mitt hem har fått lida en del på sista tiden och jag kände att den verkligen behövde ett ryck, så när jag kom hem från Peter slet jag ut sängkläderna, knatade ner i tvättstugan och kastade in några maskiner tvätt. Fyra stycken och en överfull – fick till och med tvätta om för att det var för mycket och inte hade plats att sköljas ordentligt. INTE smart! *citerar med Björn G-röst* —> You know it, right? 🙂

Efter att ha plockat upp en massa vilade jag tvärs över sängen i en timme innan jag satte igång att damma, våttorka golvet, köra rent i badrummet, plocka i köket, plocka ner saker i mitt förråd, installera lite nya grejer och ja… storstäda. När klockan var strax efter tolv var jag tvungen att hoppa in i duschen och sätta på mig kläder igen utan att rinna bort av kallsvetten som spökade i kroppen. Ner med skräp till garaget (för att återvinna… duktigt värre va?) och ta ut Kerstin för en åktur på sisådär två minuter – Resecentrum var destinationen och Annisen var målet.

Kollage - Sommar

Båda två har varit trötta och slitna idag och förutom lite småplock och babbel på soffan har det inte blivit många knop. Vi tog oss ner på stan för att dricka kaffe med Juicy Jasmine och körde sen förbi mamma & pappa för att hälsa och plocka upp några papper som kommit hem till dem. Förbi ”Elins Esplanad” och Maxi för att handla och avsluta kvällen på soffan framför film med goda Enchiladas.

Eftersom jag läste en bok för många år sen och fick halva min kvinnliga bekantskapskrets att läsa den… så tycker jag inte att det är mer än rätt att Annisen ska få kika på filmen.
Jag har redan sett den, men kikar med ett halvt öga samtidigt som jag skriver (nä, jag kollar inte på tangenterna när jag skriver här på datorn).
Tjejer – ni borde alla läsa boken:
”Dumpa honom – han vill faktiskt inte ha dig (eng. Dump him – he’s just not that into you)”
… och filmen. En riktig chicflic.

Kollage---He's-just-not-that-into-you

Trevlig vecka allihopa och Trevlig Midsommar om jag inte orkar skriva innan dess 🙂

 

Annons

8 svar till “Just another crazy blonde, just feeling a little bit better.”

 1. Bunny 17 juni, 2009 den 07:44 #

  Åh, vad vi skrattade åt den boken, vill åxå se filmen 🙂 Enchiladas, mmmm-gott! 🙂 Puss på er båda och hoppas ni får en bra helg!! 🙂

 2. Andreas "Kryckan"Hansson 17 juni, 2009 den 08:30 #

  Det ingick fotvård då med :)Men så billigt som du uppgav såg jag aldrig ändå.. Dom stod med stora skyltar på stranden på både Koh pangang&Kosamui 400 Baht för massage bara.. 🙂

 3. Therese 17 juni, 2009 den 09:10 #

  Jag är lite skeptisk till filmen men ska nog se den ändå:) Boken ÄLSKAR jag. Skickade den till en tjejkompis här om veckan som var deppig över någon grabb- hon blev jätteglad. Jag läste den i Skövde, precis innan jag träffade Mattias… och han VILLE ju ha mig…hihi. kram

 4. mozillagirl 17 juni, 2009 den 13:45 #

  hihi ja jag skanske borde läsa den boken då 😉

 5. misstigerchic 17 juni, 2009 den 14:02 #

  Varför såg inte vi filmen?=( Jag har velat se den hur länge som helst ju*buhu* Har inte lyckats hitta den att ladda er heller men nu får jag kika vidare !

  Det är så fint på din balkong!*S*

  Jag har jobbat alla storhelger/röda dagar sen jag började på Statoil=( Så nu till jul SKA jag vara ledig!!

  Pusspuss

  • CarroBarro 17 juni, 2009 den 18:59 #

   Jag har ju jobbat jul flera år på raken 🙂 Förra året tog ju priset…. 13-22 dagen innan julafton, 7-22 på julafton och 7-15 på juldagen… haha. Aldrig mer! Och sen påsk och sånt också… Men jag bryr mig inte så mycket, jag har ändå ingen direkt ”stämning” när det kommer till storhelger. Är mycket hellre ledig någon helg mitt i någon månad istället, eller kanske under sommaren 😀 Du kunde ju fått se filmen när du var här gumman? Men visste inte att du ville se den och man kan inte se den hos mamma och pappa, deras DVD läser inte USB-minnen… Hade du varit hemma hos mig hade jag haft en hel hööööööög med filmer 🙂 Vi får ta igen det senare när det finns mer tid 🙂 Puss på dig!!

 6. jennie 17 juni, 2009 den 17:16 #

  Å vilken fin bild, vill ha alla du tog=) Hon måste brås på ngn undra vem;) Vilken fin balkong med alla blommor!!! Hoppas du snart är frisk vännen och ha en jätte bra midsommar=) P&K

  • CarroBarro 17 juni, 2009 den 19:01 #

   Klart du ska få se bilderna sen 🙂 Hon har fått några på Fejsboken om du kikar där 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: